HET IS ONZE VERANTWOORDELIJKHEID OM EEN POSITIEVE IMPACT TE HEBBEN OP ONZE GEMEENSCHAP EN MILIEU

Ocuco is nauw betrokken bij de oogzorg- en informatietechnologie-industrie. De mensen waaruit ons bedrijf bestaat, brengen hun interesses, waarden en passies mee naar hun werk. Dit is wat de filosofie van Ocuco vormt; wij zijn van mening dat alle mensen toegang moeten hebben tot een perfecte zicht en vinden dat technologische innovatie en goed zaken doen de middelen zijn om dit recht voor ieder mens te waarborgen. Als onderdeel van Ocuco’s toewijding aan dit principe, oefenen we onze sociale verantwoordelijkheid uit door middel van de volgende projecten en praktijken:

GEMEENSCHAP

Ocuco nodigt hoge school studenten uit om hun tussenjaar bij ons bedrijf te voltooien en zo werkervaring op te doen bij een real-world software ontwikkelingsbedrijf. Zo bereiden de studenten zich voor op het interviewproces, leren ze werken volgens een schema in een commerciële omgeving, doen ze praktische ervaring op en moedigen we studenten aan voor een carrière in IT, marketing en financiën.

In de hoop jonge ondernemers te inspireren, nodigen we klassen uit om ons hoofdkantoor te bezoeken en rechtstreeks te leren van Ocuco’s oprichter en CEO, Leo MacCanna, over het starten en runnen van een bedrijf. We bieden IT-afgestudeerden ook een werkruimte, middelen en begeleiding om hun ideeën en startende bedrijven te ontwikkelen.

Elk jaar nodigt Ocuco universitaire studenten uit die studeren voor IT, het bedrijfsleven of aanverwante studies, om een ​​betaalde stage van 6 maanden te voltooien op ons hoofdkantoor in Dublin. Veel van onze stagiaires hebben ervoor gekozen om bij Ocuco te blijven voor een fulltime baan na het afronden van hun opleiding.

SPONSORING

Jason Smyth is een record brekende sprinter met vijf gouden medailles van de laatste drie Paralympische spelen. Hij behaalde sinds 2008 de eerste plaats voor elke T13 100 m en 200 m bij de mannen, waarmee hij de recordtijd voor beide evenementen vestigde. Als snelste Paralympiër in de geschiedenis neemt Jason afscheid van zijn levenslange droom om deel te nemen aan de Olympische Spelen, fracties van een seconde om zich te kunnen kwalificeren voor de laatste twee.

Ocuco is zeer trots om Jason Smyth te blijven sponsoren in zijn atletische carrière, met vertrouwen in zijn bekwaamheid, standvastigheid en integriteit. Wij zijn van mening dat hij onze perfecte keuze is als merkambassadeur, die alle kwaliteiten belichaamt die Ocuco probeert te vormen. Een Ierse onafhankelijke die aan de top van hun vakgebied concurreert, ambitieus verbreedt en vastberaden de beste te zijn.

Op 8-jarige leeftijd werd Jason gediagnosticeerd met de ziekte van Stargardt, een ziekte die macula degeneratie veroorzaakte en die 90% van zijn gezichtsvermogen wegnam. Dit weerhield Jason niet van een levenslange liefde voor sport en tijdens het voetballen op 15-jarige leeftijd werd zijn natuurlijke loopvermogen ontdekt. Zes jaar later won hij zijn eerste twee Paralympische gouden medailles in Peking, twee andere op de Spelen van 2012 in Londen en zijn laatste gouden medaille op de Rio Spelen van 2016.

LIEFDADIGHEID

Ocuco werkt samen met Optometry Giving Sight, de enige wereldwijde fondsenwervende organisatie die zich specifiek richt op het voorkomen van blindheid en slechtziendheid als gevolg van niet-gecorrigeerde refractiefouten. Optometry Giving Sight leidt oogzorgprofessionals op en bouwt visiecentra in ontwikkelingslanden, zodat hun bevolking toegang heeft tot oogonderzoeken en brillen op sterkte.

Ocuco ondersteunt Sightsavers, een onafhankelijke internationale liefdadigheidsinstelling die in ontwikkelingslanden werkt om vermijdbare blindheid te behandelen en te voorkomen. Sightsavers steunt gelijkheid, onderwijs en ondersteuning voor mensen met een visuele beperking en andere handicaps.

OMGEVING

Ocuco’s software is ontworpen om de optiek in staat te stellen hun afhankelijkheid van papier flink te verminderen middels het gebruik van digitale patiëntendossiers en onderzoeken, digitale bestelling en indiening van kortingen, en naar de klant per e-mail of sms verstuurde afspraakherinneringen en marketingcorrespondentie. Ook moedigen de kantoren van Ocuco een papierloze kantoorpraktijk aan.

Forest2